Мультимедиа

Römork Ekipmanı

Hangi dönemde yaşanırsa yaşansın tarım ve hayvancılık önemli bir sektördür. Tabi bu sektörün ihtiyaç duyduğu römork ekipmanı kendi başına bir endüstriyel sanayidir ve yüzlerce parçadan oluşan bir konsept söz konusudur. Dilerseniz şimdi her biri farklı fonksiyonel özelliklere sahip bu ekipmanların neler olduğunu kısaca gözden geçirelim. Öncelikle belki bilmeyenler olabileceği için römorku kısaca bir tarif edelim. Her ne kadar bu tip araçlara genellikle tarımsal alanlarda rastlasak da römorklar aslında pek çok farklı sektörün kullandığı yardımcı bir araçtır. Çekici ve yönlendirici aracın arkasına bağlantılar yoluyla ilave edilen bu araç, başta yük taşıma amacı olmak üzere birçok farklı görevi üstleniyor.

Römork Bağlantı Ekipmanları ve Diğer Sistemler

Hiç kuşkusuz üstlendiği bu görevler nedeniyle kullanıldığı sektörünün vazgeçilmezi römork bağlantı ekipmanları ve diğer sistemler birbirini tamamlayan özelliklerde üretiliyor. Peki, bu römork ekipmanları nelerdir isterseniz maddeler halinde bir sıralama yapalım.

1.Porya

2.Çeşitli ebatlarda Kriko sistemleri

3.Paslanmaz su tankları (Çelik ve Galvaniz alaşım)

4.Santrifüj sistemleri

5.Düz römork makasları ve muavinli römork makasları

6.Fren balata sistemleri

7.Reflektörler ve ışıklandırma sistemleri ve lambalar

8.Kaput kilidi

9.Tek yönlü veya çift yönlü lift

10.Tanker kapağı

11.Hava fren körüğü

12.Torsiyon

13.Kademe dişlileri

14.Dingiller ve kaplin tertibatı

15.Römork jantları

16.Okbaşı grubu

Olarak kısaca özetlenebilecek römork ekipmanı aslında yüzlerce değişik parçadan oluşan bir sistem. Tabi tüm ürünlerin farklı markalarda üretildiğini ve değişik fiyatlarla satışa sunulduğunu belirtmiş olalım

Römork Sistemleri Kaliteli Olmak Zorundadır

Elbette fiyat uygunluğu her zaman için önemli bir faktördür ancak römork sistemleri mutlaka kaliteli olmak durumundadır. Çünkü üstlendikleri görevler son derece hayati önem taşıyor ve ekipmanın kalitesi tüm faaliyeti bir şekilde etkiliyor. Bu noktada önemli bir hatırlatma yaparak konumuza devam edelim. Her bir ekipmanın farklı bir imal edildiği düşünüldüğünde bu ürünler arasında yapacağınız tercihinde gayet önemli olduğunu bilmenizde yarar var. çünkü sistem bir bütün olarak değerlendirildiğinde römork ekipmanı bu bütünün bir parçası olarak görev yapar. Dolayısıyla tercih edeceğiniz ürün bir bakıma çalışmalarınızın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi adına en önemli detaydır diyebiliriz.

Другие новости
E-бюллетень
Подпишитесь на наш информационный бюллетень, чтобы быть в курсе последних событий.