Мультимедиа

Römork Lifti

Tarımsal sanayinin başlıca ekipmanları arasında yer alan römork lifti aynı zamanda mekanik sanayi tarafından da kullanılabiliyor. Dilerseniz bu çok yönlü sistemi biraz daha yakından tanıyalım. Römork ekipmanları arasında yer alan bu parça aynı zamanda hidrolik lift olarakta biliniyor. Tabi bu sistemde kendi arasında birçok kategoriye ayrılıyor. İsterseniz şimdi konunun daha iyi anlaşılabilmesi adına bu özel yedek parçanın kategori başlıklarını maddeler halinde sıralayalım

  1. Borulu lift
  2. Mafsallı lift
  3. Mafsallı ve üç yöne devirme lift
  4. Orta kol lifti
  5. Hidrolik lift ekipmanları
  6. Hidrolik lift hortumu
  7. Güç ünitesi ve kumanda mekanizması

Olarak özetleyebileceğimiz sistemin yedek parçaları aynı zamanda ebatlarına göre de fiyatlanabiliyor.

Römork Lifti Nedir

İsterseniz bilmeyenler olabileceği için çok kısaca römork lifti nedir açıkladıktan sonra konumuza devam edelim. Bilindiği gibi römorklar öncelikli olarak yük taşıma amacıyla üretilmiş ve bu amaca uygun şekilde tasarlanmıştır. Ancak bu yük her zaman klasik yöntemlerle boşaltılmaz. Bunun nedeni geleneksel yöntemlere göre kürekle veya tek tek boşaltmanın fazladan zaman kaybına yol açmasıdır. İşte burada römork lifti devreye giriyor ve tıpkı damperli kamyonlarda olduğu gibi hidrolik sisteme sahip çelik bir piston alttan römorkun araca yakın olan ön kısmını belirli bir yüksekliğe kadar havaya kaldırıyor ve içerisinde bulunan malzemenin istenilen noktaya dökülmesi sağlanıyor.

Römork Ekipmanları Kendi Arasında Çok Sayıda Farklı Kategoriye Ayrılıyor

Bu noktada önemli bir hatırlatma yapalım. Römork ekipmanları olarak tanımlanan ve yüzlerce farklı kategoriye ayrılan tüm yedek parçalar bir bütün olarak değerlendirilmemelidir. Çünkü römork lifti bu ekipmanlardan bağımsız olarak görevini sürdüren bir yedek parça ve diğer işlevsel yönleriyle bazı farklılıklar gösteriyor. Dilerseniz şimdi kısaca lift çeşitleri arasındaki bu farklılıkların neler olduğunu aktarmaya çalışalım. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta römorkun ve kapasitesine göre lift seçilmesidir. Örneğin römorkun durumuna göre çift kademeli veya tek kademeli bir lift seçilebilir. Burada belirleyici rolü hiç kuşkusuz aracın kendisi oluşturuyor diyebiliriz. Lütfen başta römork lifti olmak üzere sormak veya danışmak istediğiniz konuları firmanıza aktarınız. Web sayfamızda yer alan telefonlarımız sizlerden gelecek çağrıları yanıtlamak üzere açık bulundurulmaktadır.

Другие новости
E-бюллетень
Подпишитесь на наш информационный бюллетень, чтобы быть в курсе последних событий.